Şase cetăţeni moldoveni au ajuns în spital în urma unui accident naval care s-a produs în apropiere de oraşul Tulcea din Delta Dunării, în urma coliziunii violente a două ambarcaţiuni.

Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE de la Chişinău, a informat că, la bordul uneia din cele două ambarcaţiuni implicate în accident se aflau 14 cetățeni ai Republicii Moldova. 

Potrivit presei de peste Prut, romanialibera.ro, o ambarcațiune cu 14 medici cardiologi din Republica Moldova a făcut mai multe manevre greșite pentru a evita coliziunea cu o altă ambarcațiune care i-a tăiat calea, manevre care s-au soldat cu rănirea a 6 persoane. Medicii au participat la un Congres de Cardiologie în Delta Dunării și se întorceau la Tulcea. 

Conform autorităților române, în urma accidentului șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două au leziuni mai grave, dar în afara oricărui pericol şi trei au leziuni uşoare. Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul naval sânt în curs de cercetare de către organele abilitate româneşti. 

„Trei dintre acestea au fost deja externate, două vor mai rămâne internate în spital pentru 24 de ore, iar o altă persoană care a suferit un traumatism cranian a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Constanţa", a  declarat prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan.

Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Ruxandra Glavan a scris, pe pagina sa de Facebook că monitorizează situaţia răniţilor.

„În această seară, mai mulți cetățeni moldoveni au fost implicați într-un accident naval în delta Dunării. Șase persoane au fost spitalizate la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea, un pacient fiind în stare gravă, doi pacienți în stare gravă-stabilă, iar restul se află în afara oricărui pericol. Pacientul grav a fost transferat la Constanța. Suntem în contact permanent cu colegii din România și monitorizăm situația în speranța că toți cei grav răniți se vor face bine”.

Consulatul General de la Iași este în contact atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii