Președintele unei organizații teritoriale a partidului DA, Ruslan Verbițki, căruia grănicerii ucraineni i-au găsit la 22 august cartușe în mașină, a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit informațiilor de pe pagina Facebook a activistului, decizia a fost luată ieri, 23 august, de magistrații ucraineni, care au respins solicitarea procurorilor privind arestul în izolator. Verbițki va executa măsura preventivă în regiunea Odessa.

Avocatul bărbatului s-a arătat nedumerit de faptul că acest caz este cercetat de autoritățile ucrainene, deși pretinsa infracțiunea a avut loc la punctul de trecere moldovenesc și a fost săvârșită de un cetățean al Moldovei (n.r. anterior Verbițki a declarat că a fost reținut pe partea ucraineană, iar frontiera RM a trecut-o ușor). Nedumeriri ar trezi și locul în care au fost găsite munițiile, dar și viteza cu care au loc investigațiile pe acest caz.

Apărătorul a mai scris pe pagina lui Verbițki că „ se vede deja că perspectiva juridică a acestui caz este egală cu zero”.

Amintim că Ruslan Verbițki a fost reținut la frontiera cu Ucraina cu muniții pentru pistol-mitralieră „Kalashnikov”. Reținerea a avut loc în dimineața de 22 august. 

Bărbatul a declarat însă că este vorba de o „capcană”, iar cartușele i-au fost strecurate la Chișinău, în timp ce mașina se afla fără supraveghere, el fiind plecat pentru 10 zile în vacanță. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii