Anatolie Stenga, deţinutul din Penitenciarul nr.9 din localitatea Pruncul nu va mai fi maltratat de ceilalţi condamnaşi. Promisiunile vin din partea administraţiei închisorii, care a reacţionat la o ştire a portalului CrimeMoldova. 

Anatolie Stenga ne-a comunicat că a doua zi de la publicarea ştirii, a fost invitat în biroul şeful instituţiei, unde a fost ascultat de întreaga conducere a închisorii. Potrivit deţinutului, aceştia ar fi rămas surprinşi de calvarul prin care a trecut şi i-au promis că îi vor garanta securitatea.

Stenga a mai comunicat că Ştefan Adam, unul din deţinuţii care l-a agresat, încearcă să convingă alţi deținuţi să-şi asume responsabilitatea în locul său.

Anatolie Stenga ne-a scris anterior că a fost bătut şi ameninţat cu moartea de către alţi doi deţinuţi, pentru a-l determina să-și retragă plângerile depuse în adresa Procuraturii Generale.

CrimeMoldova a publicat recent o investigaţie despre clanurile criminale din puşcării, în care apare şi Ştefan Adam. Acesta ar fi unul din apropiaţii administraţiei, care i-ar determina pe ceilalţi condamnaţi să renunţe la plângeri şi acţiuni de protest, aplicând forţa fizică. 

Ştefan Adam, fost angajat al Departamentului Trupelor de Carabinieri, îşi ispăşeşte pedeapsa de 17 ani de închisoare pentru că în anul 2007 a torturat şi a omorât cu sânge rece o femeie pentru a o jefui. 

În august, 2017, CrimeMoldova a scris despre un alt deţinut din Penitenciarul nr.9, care a declarat că a fost bătut de Ştefan Adam pentru că s-a plâns pe administraţia închisorii. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii