Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a solicitat Comisiei de etică și disciplină a Uniunii Avocaților din Moldova, ca timp de o lună să ia o decizie în privința avocatului Iurie Sorochin, pe motiv că ar fi împiedicat desfășurarea percheziției în biroul executorului judecătoresc, Ludmila Șapa. Apărătorul consideră că este vorba de „o imixtiune în activitatea avocatului și o încercare continuă cu scopul de a crea un precedent periculos pentru a marginaliza și mai mult avocații în cadrul proceselor penale”.

Șefa de la Procuratura Anticorupție a invocat mai multe argumente, care în opinia sa constituie încălcări ale Codului deontologic al avocatului. Astfel, Iurie Sorochin nu a prezentat din start legitimația și mandatul, a închis geamurile în încăperea unde se desfășura percheziția, nu a semnat fiecare pagină a procesului verbal, a vorbit cu clienta sa în limba rusă, s-a folosit de telefon și a chemat jurnaliștii, а numit de mai multe ori membrii grupului cu cuvinte jignitoare, indicând neîntemeiat la pretinsa conduita ilegala а membrilor grupului de investigații.

Iurie Sorochin consideră că sesizarea în cauză poartă un caracter declarativ și este orientată întru denigrarea și intimidarea avocatului. Potrivi apărătorului, scopul sesizării Adrianei Bețișor este de „ai reduce pe avocați la tăcere la tăcere și la participarea formală a acestora în cadrul acțiunilor de urmărire penală”.

„Avocatul se supune numai legii, dar nu și indicațiilor pretins legitime ale reprezentantului organului de urmărire penală care de cele mai multe ori constituie un abuz și imixtiune în activitatea avocatului”, a declarat apărătorul.

/upload/iblock/f17/f179e0b32725d75c00fc862f90c3e54f.pdf

/upload/iblock/eb1/eb1de81494fff197f7dcaa2a51e34daa.pdf


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 21.07.2018

se creaza precedente tot mai grave cand procurorii afighesk si intimideaza avocatii incomozi

Ответить