Ala Popescu, votată de Par­la­ment în func­ția de mem­bru al Curții de Conturi la sfâr­și­tul lunii iulie curent, a declarat pentru ZDG că demisionează din această func­ție.

Ala Popescu anterior a fost președinte al Curții de Conturi, iar în acest an a revenit la această instituție, chiar dacă a atins vârsta de pensionare, ceea ce potrivit Legii Curții de Conturi nu este permis.

„Eu am depus cerere de demi­sie din func­ția de mem­bru a Cur­ții de Con­turi în legă­tură cu ceea ce sta­bi­lește legea, res­pec­tiv poli­ti­cul urmează să se pro­nunțe. În 5 august este cere­rea înre­gis­trată, mai departe urmează să se ia deci­zia”, a spus Ala Popescu pentru sursă.

După numirea recentă a mai multor noi membri la Curtea de Conturi, presa a scris că Parlamentul a admis mai multe încălcări la numirea acestora, iar hotărârea prin care au fost înlocuiţi membrii instituţiei, urma, potrivit deputatului PLDM Tudor Deliu, să fie contestată la Curtea Constituțională. Deputatul, dar și unii experți au declarat că și noul președinte al CC, Veaceslav Untilă a fost numit în contradicție cu prevederile Legii Curții de Conturi, potrivit cărora, o persoană care în ultimii 2 ani a fost conducător al unei autorităţi publice centrale nu poate fi candidat la funcţia de membru al Curţii de Conturi.

Mai mult ca atât, potrivit unui fost vice-președinte al instituției, dacă un membru numit contrar legii rămâne în funcție, toate rapoar­tele CC ar putea fi anu­late ulte­rior.

Totodată, menționăm că, Popescu, ocupă funcția de Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, CrimeMoldova amintește că Ala Popescu, a fost recent surprinsă venind la cumpărături cu maşina de serviciu în timpul orelor de muncă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii