Scopul percheziţiei efectuate săptămâna trecută în apartamentul părinţilor avocatei Ana Ursachi, au fost probele pe un alt dosar ce ţine de uzurparea puterii în stat. Declaraţia a fost făcută pentru CrimeMoldova de către juristul Anatol Stepuleac, care se află într-o relaţie de parteneriat cu Ana Ursachi.

Stepuleac a precizat, că Judecătoria Sectorului Rîşcani al Capitalei a pus pe rol cererea sa prin care contestă ordonanţa procurorului general privind refuzul de a intenta un dosar penal pe faptul uzurpării puterii în stat de către mai multe persoane şi urmează ca la următoarea şedinţă să prezinte probe în acest sens. „Pe parcursul unei perioade mai îndelungate am acumulat probe concludente, că un grup de persoane, inclusiv şi deputaţi din Parlament, urmăresc uzurparea puterii în stat. Eu am depus  o cerere în Procuratura Generală, însă au emis o ordonanţă de neâncepere a urmăririi penale. Anume aceste probe le-au căutat procurorii în apartamentul părinţilor Anei”, ne-a declarat Stepileac.

Anatol Stepuleac a mai comunicat, că probele constituie mai multe investigaţii jurnalistice, declaraii publice, documente, înregistrări video şi audio. 

„Procurorii nu au nevoie s-o condamne pe Ana pentru omor, ştiu că nu au nici o şansă. Scopul lor este ca ea să nu fie aici ca să-i apere pe Usatîi, Petrenco, Platon. De asemenea, ca să nu fie dus la bun sfârşit  acest dosar cu uzurparea puterii în stat”, a spus Stepuleac.
15211735_1808496699425478_877426778_n.png.jpeg

Avocata Ana Ursachi este învinuită de procurori că în 1997, în complicitate cu fostul soţ şi încă un bărbat, ar fi omorât o profesoară pentru a o deposeda de locuinţă. Procuratura Generală a decis reluarea urmăririi penale şi a cerut instanţei mandat de arestare pe numele apărătoarei. La rândul lor, avocaţii Anei Ursachi au contestat în instanţă ordonanţa procurorului general interimar, Eduard Harunjen, privind reluarea urmării penale pe numele apărătoarei. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii