Avocații lui Vlad Filat, au făcut publică decizia judecătorilor Curții de Apel Chișinău, din cadrul ședinței din 11 noiembrie, 2016. Decizia a fost pronunţată de magistraţii Nichifor Corochii, Ludmila Ouş și Maria Negru.

Instanța a casat par­ți­al deci­zia Jude­că­to­ri­ei Buiu­ca­ni și au emis o nouă hotă­râre în dosa­rul fostului premier. Judecătorii a men­ți­nut deci­zia pri­mei instan­țe ce ține de apli­carea pedep­sei cu închi­soa­rea pe un ter­men de nouă ani, însă a modi­fi­cat unele aspec­te refe­ri­tor la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor. De asemenea, magistrații au dispus ca 15.561 de lei cheltuieli de judecată să fie transferate din folosul Centrului Național Anticorupție în folosul statului.

filat 1.jpg
filat2.jpg
facebook.com/Popa şi Asociaţii

În cadrul ședinței din 11 noiembrie, Vlad Filat a declarat presei că decizia Curții de Apel este una ilegală. „Este o decizie ilegală. Mergem mai departe”. Filat a spus că dosarul este unul politic, fabricată la comandă, datorită faptului că a fost un lider incontestabil în fosta guvernarea. 

Avocatul lui Filat, Igor Popa, declara tot atunci că vor merge cu recurs la Curtea Supremă de Justiție și că pe durata întregului proces au fost încălcate mai multe drepturi pe care la are Vlad Filat. Fostul lider liberal-democrat, nu își recunoaște vinovăția și afirmă că toate probele au fost fabricate pentru a pune pe umerii săi „toate relele care s-au întâmplat în sectorul bancar”.

Sentința motivată va fi anunțată pe 9 decembrie.

Judecătoria Buiucani l-a condamnat la 27 iunie pe Vlad Filat la 9 ani de detenție pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la BEM, și i-a aplicat o amendă de 60 de mii de lei. Atunci, fostului premier i-a fost retras „Ordinul Republicii” și i-a fost pus sechestru pe bunuri de peste 4 milioane de lei. 

Partea acuzării cât și apărarea s-au arătat nemulțumite de verdictul Judecătoriei Buiucani și l-au atacat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii