Uniunea Avocaţilor a făcut un apel către ministrul Justiţiei şi Procurorul general interimar prin care cere acestora să se implice personal în soluţionarea problemei ce ţine de accesul la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

Potrivit semnatarilor apelului, şeful instituţiei respective a promis de mai multe ori să rezolve problema, însă situaţia a rămas neschimbată. „Se ajunge la o indignare masivă a avocaţilor. În loc să se intervină în vederea ameliorării situaţiei, din contra, se acutizează confruntarea, se creează şi se apelează la câteva verigi birocratice noi”, se arată în apel.  

Conducerea Uniunii Avocaţilor declară că au accesul îngrădit la întâlniri cu clienţii săi, deşi anterior a fost amenajată o sală de aşteptare pentru avocaţi şi au fost completate spaţiile pentru întrevederi.  

„Ca să nu fie scăpată de sub control situația, ca să nu fie sfidată profesia de avocat, UA solicită Ministrului justiţiei şi Procurorului general interimar  implicarea personală, în regim prioritar,  cerându-le funcționarilor și colaboratorilor instituțiilor de drept din republică să înceteze orice persecuții în activitatea de desfășurare a profesiei de avocat, să pedepsească persoanele vinovate de săvârșirea unor asemenea acțiuni”, se afirmă în finalul apelului.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii