Avocații lui Veaceslav Platon au organizat o conferință de presă unde au vorbit despre cazul omului de afaceri.

Ana Ursachi și Ilia Novikov, afirmă că în spatele acestei extrădări urgentate a lui Platon stă Vladimir Plahotniuc și că tot el a beneficiat de toți banii de la BEM, concomitent declară că pașaportul ucrainean al lui Veaceslav Platon era veridic.

Ursachi a ținut să precizeze că omul de afaceri, susține faptul că a fost adus în Moldova cu un avion privat. „Era o aeronavă de lux, cu 12 locuri. Astfel de avioane deține în proprietate Shor și Plahotniuc”. Avocata mai declară că Platon cere să fie audiat de procurori, lucru care nu s-a întâmplat până acum, chiar dacă învinuitul se află în țară de câteva zile.

„Menționez că Platon nu este investigat în cazul fur­tului mili­ar­du­lui, ci pentru o pre­su­pusă tranzac­ție de 80 de mili­oane de dolari. Din această sumă, pro­cu­ro­rii  au găsit, în ghi­li­mele, 49 de mili­oane de dolari fra­udă, în baza decla­ra­ți­i­lor lui Ilan Shor”, mai spune avocata.

Totodată, conform declarațiilor făcute de avocați, Platon solicită verificarea informației cu privire la implicarea demnitarilor de stat în frauda bancară. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii