Avocata Ana Ursachi, susţine că, toate dosarele penale intentate persoanelor incomode se face la comanda lui Vladimir Plahotniuc. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Interpol de la postul de televiziune TV 7. Apărătoarea a făcut declaraţiile prin Skype, deoarece de aproape două săptămâni este plecată din ţară.

„Pentru ca să fie reluat un dosar penal, trebuie să apară circumstanţe noi. Nu există astfel de circumstanţe. Reluarea acestui dosar după o pauză de peste 15 ani este o răzbunare din partea lui Plahotniuc. Se ştie că în toate dosarele de rezonanţă Plahotniuc este cel care comandă intentarea, mersul şi finalitatea lor. Sunt probe solide în acest sens, iar probele pe care le voi prezenta eu consolidează şi mai mult probatoriul care îl incriminează pe Plahotniuc”, a declarat apărătoarea. 

Drept probă, Ana Ursachi a prezentat o declaraţie semnată de către clientul ei, Veaceslav Platon şi autentificată notarial în decembrie 2015. Potrivit declaraţiei, Platon recunoaşte că împreună cu Iurie Kontievski, un acţionar de la Moldincombank, care a făcut tranzacţii de milioane cu Plahotniuc, ar fi dat declaraţii false avocaţilor olandezi pentru a-l ajuta pe Plahotniuc să scape de sechestrul  pus de justiţia olandeză pe un cont de 65 de milioane de euro.

Potrivit documentului prezentat de Ursachi, Platon şi Kontievski ar fi procurat de la Plahotniuc mai multe active pe care acesta le-ar fi furat de la oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa. „Plahotniuc i-a ameninţat pe Kontievski şi Platon cu dosare penale în Republica Moldova ca să dea declaraţii false avocaţilor olandezi. Mai mult, au fost intentate dosare penale pe numele unor persoane din anturajul lui Platon, iar după ce acesta a făcut declaraţiile necesare, Plahotniuc i-a dai indicaţii în scris procurorului Viorel Morari să suspendeze dosarele”, a spus Ursachi. 

O altă probă prezentată de Ursachi, este o înregistrare audio a unei convorbiri dintre Veaceslav Platon şi Serghei Iaralov, despre care se spune că ar fi mâna dreaptă a lui Plahotniuc. Cei doi vorbesc despre spălarea unor sume de bani.

Procuratura Generală a dispus reînceperea urmăririi penale în privinţa Anei Ursachi, fiind suspectată că în 1998, în complicitate cu fostul soţ, Ruslan Moiseev, ar fi omorât o profesoară pentru a o deposeda de locuinţă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii