O singură companie a participat și câștigat concursul de selectare a partenerului privat pentru proiectarea și construcția așa numitei Arene Chișinău. Numele acesteia însă nu este făcut public din motive de „confidențialitate”.

Companiile interesate au avut la dispoziție 2 luni pentru a depune oferte, însă doar una s-a arătat interesată. Pentru participarea la concurs a existat o taxă de 5 mii de euro, iar oferta urma să conțină o garanție bancară de 100 de mii de euro.

Ieri, 6 iulie, Comisia de selectare a deschis oferta companiei. Membrii Comisiei ar fi semnat declarații de confidențialitate, motiv pentru care, cetățenii nu au fost informați despre numele câștigătorului.

Anterior, pentru proiectul respectiv autoritățile au trecut un teren de circa 70 de ha din Stăuceni în administrarea Ministerului Educației, schimbându-i și destinația din agricolă în construcții.

Pentru proiectul „Arena Chișinău”, anunțat de democrați în martie 2018, s-a estimat un cost de circa 40 de milioane euro.

Banii vor fi investiți de compania câștigătoare, iar statul îi va rambursa în termen de 10 ani, din veniturile obținute din activitatea sălii și din bugetul de stat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii