Comunitatea de tineri Occupy Guguță, care protesta de circa două luni în fața cafenelei Guguță sub genericul „Protest Permanent”, a fost evacuată de Ziua Independenței cu zeci de mascați. Deși aveau autorizație de protest, tinerii au fost alungați din preajma cafenelei și lăsați fără lucruri, adunate inclusiv cu donațiile unor cetățeni.

Potrivit live-urilor publicate de comunitate, oamenii legii nu au putut explica motivul evacuării și nici nu le-au solicitat documentele, care le autorizau manifestația. Numărul mascaților antrenați pentru evacuarea comunității a depășit de câteva ori numărul protestatarilor.


Mai multe lucruri ale comunității au fost încărcate într-o mașină a Spațiilor Verzi și duse din preajma cafenelei.

„Am întâmpinat Ziua Independenței luați pe sus de polițiști. Astăzi, vor să ne ia dreptul de protest pașnic, dreptul la întruniri și dreptul cetățenilor de a sărbători această zi. Ne adunăm pe strada Bodoni și revendicăm pașnic dreptul nostru la independență. Noi luăm tobele și așa amintim politicienilor despre popor și drepturile noastre. Protestăm permanent”, a fost mesajul tinerilor postat pe pagina Occupy Guguță.

Pe parcursul celor două luni de la inițierea protestului, tinerii au manifestat pașnic prin diverse acțiuni și evenimente creative.

OccupyGuguță se definește ca o acțiune de protest permanent pentru apărarea democrației în Republica Moldova. Comunitatea de tineri formată sub acest generic s-a constituit la sfârșitul lunii iunie și a manifestat în fața fostei Cafenele Guguță. Protestatarii militează împotriva construcției în locul fostei cafeneli a unui centru de afaceri multietajat, dar și împotriva altor ilegalități admise de guvernare.

La baza evacuării tuturor protestatarilor din centrul orașului ar sta o Dispoziție a primarului interimar Ruslan Codreanu, care a solicitat întreruperea tuturor manifestații în timpul ceremoniei oficiale dedicate Zilei Independenței.

dispozitie evacuare

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Mihai

24:67 27.08.2018

Asta, asa-zisul primar interimar, este ppem-ist parca. Adica face parte din gasca lui marLeanca care ca cum este proeuropean. Halal asa europeana cu metehne de oaie.

Ответить