Ministerul Justiției refuză retragerea licenței pentru jocurile de noroc, pentru datoriile acumulate timp de 3 luni, avizând negativ proiectul de lege propus în acest sens, de deputații liberali. Inițiatorii proiectului au solicitat condiții mai aspre pentru afaceriștii cu jocurile de noroc, care nu achită taxele la buget.

Astfel, potrivit bizlaw.md, autorii documentului au propus ca licența operatorilor de jocuri de noroc să fie retrasă, în cazul în care aceștia nu achită taxele la bugetul de stat timp de 3 luni. Ei au argumentat că Direcția generală Comerț, Alimentație Publică și Servicii din cadrul Primăriei a suportat pierderi de 15 milioane de lei din cauza că, agenții economici din domeniu s-au eschivat de la achitarea taxelor, iar pentru acest an sunt prognozate pierderi de 19 milioane de lei. 
Ministerul Justiției nu a susținut însă inițiativa, emițând un aviz negativ pe marginea acestui proiect, care ar fi unul excesiv și neoportun.

„Obligațiile contribuabililor de a achita anumite contribuții la bugetul consolidat și bugetul asigurărilor sociale de stat sunt raporturi juridice distincte, care nu au relevanță asupra procedurilor de emitere a licenței”, citează bizlaw.md avizul instituției.

Mai multe detalii despre afacerile cu jocuri de noroc, care sărăcesc statul, citiți în articolul Crime Moldova.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii