Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul Securitate Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne (SPIA) s-au autosesizat în cazul scandalului de la o farmacie din rețeaua „Felicia”. Cazul este legat de o farmacistă, care a încurcat medicamentele, iar din această cauză un bebeluș de 3 luni a ajuns în reanimare.

Reprezentantul SPIA a precizat că s-a autosesizat după ce a văzut înregistrarea video pe portalul CrimeMoldova, în care se vede cum un polițist îi aplică activistului Anatol Mătăsaru o amendă de o mie de lei, pentru că ar fi agresat farmacista. Mătăsaru susține că nu i-a fost respectat dreptul la apărare, nu au fost luate în calcul declarația martorului și nu i s-a permis să aducă înregistrările video.

Anatol Mătăsaru a comunicat că a fost telefonat de un ofițer CNA, care l-a invitat să se expună asupra cazului.

Mătăsaru a fost rugat de Cristina Țurcan, mama bebelușului, să o însoțească la farmacie pentru a face publică istoria sa. Acolo, diriginta farmaciei l-a atacat pe Mătăsaru și i-a luat camera video, iar Cristina Țurcan a chemat poliția. La fața locului a venit și Iulian Rusanovschi, avocatul firmei care gestionează rețeaua „Felicia”. Acesta a amenințat cu dosare penale. 

Cu aproape o lună înainte de a fi sancționat Mătăsaru, administrația SRL Midofarm a cerut portalului CrimeMoldova să publice o dezmințire, în care să fie menționat că activistul a fost sancționat contravențional pentru că a agresat farmacista.

/upload/iblock/094/0947a3e35ab56d4ee86f8c4198445cdd.PDF

 Potrivit datelor din Registrul de Stat al întreprinderilor, SRL Midofarm este lichidată.

registru.png

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

joker777

24:67 08.08.2018

Хороший бизнес с аптеками, открыли аферисты. За всё надо отвечать, а им легче взятку дать и выйти чистыми из воды и сделать к*злом отпущения продавца. Контроль нужен жесткий сделать по всем аптекам города, а не то что в наше время происходит!

Ответить