Gheorghe Vacaru, moldoveanul condamnat în Italia la 39 de ani de închisoare, nu a fost eliberat în Republica Moldova, după cum afirmă presa italiană. Afirmaţia vine din partea Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP) din Republica Moldova. 

Ofiţerul de presă al DIP, Olga Bolboceanu, a comunicat pentru CrimeMoldova că Gheorghe Vacaru a fost condamnat de către autorităţile moldoveneşti la 25 de ani de închisoare pentru crima comisă în Italia, iar acum îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul nr.15 din Cricova, care este o închisoare de maximă securitate. 

Potrivit unor publicaţii italiene,Vacaru și-a omorât cu bestialitate în 2007 șeful, un italian de 39 de ani din Cannaregio, o provincie Veneţiană. Moldoveanul a fost condamnat în anul 2010, de către Republica Italiană la 39 de ani de închisoare pentru crima săvârșită, iar în 2014 a fost transferat în Moldova pentru a-şi executa pedeapsa. Potrivit presei italiene, Gheorghe Vacaru ar fi  în prezent în liberate, iar procurorii din Veneția au preluat acest caz.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii