CRIS „Registru” a anulat 6 permise de conducere auto obținute prin fraudă. Patru cazuri au fost depistate în urma monitorizării activității Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Bălți, iar alte două –  la Centrul de Calificare a Conducătorilor Auto din Chișinău.

Serviciul de presă al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a precizat că verificările au fost efectuate urmare a unei anchete de serviciu interne, în contextul măsurilor anticorupție inițiate de către instituţie.

Astfel, prin utilizarea sistemului de monitorizare video, grupul de control a constat că posesorii celor 6 permise au obținut calificativul „admis” nejustificat, iar examinatorii nu au documentat toate încălcările și greșelile.

Informația despre anularea permiselor respective urmează să fie introdusă în Registrul de Stat al Conducătorilor de Vehicule, cu înștiințarea Inspectoratul Național de Patrulare. Totodată, examinatorii care au admis aceste nereguli, au fost sancționați administrativ.

Amintim că în septembrie curent, alte 17 permise auto obținute prin fraudă au fost anulate de CRIS „Registru”.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii