Surse avizate din organele de drept spun că „de sus” a venit directivă ca până la alegeri (prezidențialele din 30 octombrie) nici un strop de spirt nu trebuie să părăsească clandestin țara, pentru a demonstra că, guvernarea își îndeplinește obligațiunile în conformitate c asigurările date partenerilor externi.

În condițiile în care „de sus” există directivă ca pe piața neagră să nu mai fie comercializat spirt de unde totuși mai este alcool etilic pe care șoferii navetiști îl duc în România? 

Unii manageri se înțeleg cu șoferii și scot de pe teritoriul întreprinderilor cantități mai mici de spirt, în cazul în care este depistat transportul șoferii iau vina asupra lor, iar după o perioadă managerii vin și retrag cererile astfel părțile se împacă, iar cazul de furt este închis. Oricum, în condițiile moratoriului la controale din partea organelor de drept, impus la inițiativa prim-ministrului, nu există o statistică a cazurilor de transport clandestin.

Totodată, șoferii care fac naveta între localitățile limitrofe graniței și pleacă în orașele din România, se plâng că-i criză de spirt, ceea ce a dus la creșterea prețului.

Acum două luni, prețul unui litru de spirt în Moldova era de la 20 la 30 de lei, fiind comercializat pe piața din România cu- 10-15 Ron (50-65 de lei moldovenești).

andrei.png

Aceeași situație a fost descrisă și de un alt șofer care face naveta cu petrol peste graniță. Bărbatul de 33 de ani parcurge același traseu de mai bine de jumătate de an.

Comercianții din România care se ocupă cu procurarea spirtului de la vânzătorii navetiști din Moldova se plâng și ei că veniturile li s-au subțiat din două motive, scăderea volumului de alcoolului etilic și mărirea prețului.

Sursele spun că, cel mai mult acum câștigă cei care aduc spirtul din stânga Nistrului, aceștia practic și mențin volum care poate fi găsit acum pe piață.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii