Curtea Supremă de Justiție (CSJ) ar putea avea un nou judecător și un nou vicepreședinte al Colegiului Civil. În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat astăzi, 12 decembrie, promovarea în funcția de judecător CSJ a Ninei Vascan, magistrat la CA Chișinău, iar în funcția de vicepreședinte a Colegiului Civil a CSJ a judecătorului CSJ, Oleg Sternioală.

Cele două candidaturi urmează să fie propuse pentru aprobare Parlamentului.

Nina Vascan activează în domeniu din 1990. La CSJ, aceasta va lua locul magistratului Ghenadie Nicolaev, unul dintre judecătorii care l-au salvat de pușcărie pe fostul ministru de interne, Gheorghe Papuc și pe fostul comisar de Chișinău, Vladimir Botnari. Nicolaev a demisionat din proprie inițiativă.

De-a lungul carierei, Nina Vascan a obținut titlul onorific „Veteran al sistemului judiciar”, Ordinul „Gloria Muncii” și diploma de onoare a CSM.

Potrivit ultimei Declarații de avere, judecătoarea ridică un salariu anual de peste 290 mii lei și o pensie anuală de peste 200 mii lei. Vascan deține 3 terenuri agricole neevaluate, un apartament de aproape 800 mii lei, obținut în 2014, o casă de peste 20 mii lei și o încăpere nelocativă de aproape 10 mii de lei.

De asemenea, judecătoarea deține un depozit de aproape 400 mii de lei, în baza căruia a obținut un venit de aproape 25 de mii de lei.

Oleg Sternioală activează ca judecător din 2001. Acesta va ocupa postul de vicepreședinte al Colegiului civil și de contencios administrativ în locul Valentinei Clevadî, care a demisionat în septembrie curent din cauza unor probleme de sănătate.

Potrivit ultimei Declarații de avere, Oleg Sternioală ridică un salariu anual de peste 213 de mii de lei.

Magistratul deține în proprietate 3 terenuri, o casă, două apartamente, un garaj și o șură, toate obținute în 2016 și 2017, prin moștenire și cumpărare.

Valoarea totală a bunurilor imobile este de peste 1,3 mln de lei și peste 35 mii de euro. Anterior, ZdG a scris că Sternioală și-a ascuns proprietățile.

Judecătorul deține și 2 automobile, dintre care unul de aproape 400 mii lei. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii