Vera Cerchez, o femeie în vârstă de 55 de ani din orășelul Rezina, va primi din partea statului o recompensă morală de 2000 de lei pentru că a fost bătută și hărțuită de polițiști. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, iar femeia spune că o va ataca în instanța ierarhic superioară. 

Vera Cerchez susține că justiția și-a bătut joc de ea, iar cele 2000 de lei nu pot să-i acopere nici pe aproape suferințele și cheltuielile pe care le suportă începând cu anul 2013. Victima a solicitat în instanță despăgubiri de 30 de mii de euro.

Femeia, care deține în proprietate o școală de pregătire a conducătorilor auto, susține că totul a început după ce a refuzat să achite poliției o taxă de protecție de 1000 de lei lunar.

Potrivit Verei Cerchez, în seara de 19 noiembrie, 2013, în timp ce se afla cu soțul și fiul într-un local din Rezina, ar fi fost agresată de polițiștii Stogu, Melnic și Bacilă. Aceștia ar fi dus-o cu forța la Inspectoratul de Poliție Rezina, unde ar fi fost lovită cu capul de pereți. Potrivit raportului de examinare medico-legale, după vizita la poliție, femeia s-a ales cu comoție cranio-cerebrale. 

Vera Cerchez a depus o plângere la Procuratura din Rezina, însă în scurt timp oamenii legii au refuzat să pornească urmărirea penală pe numele celor trei polițiști.

Femeia a atacat ordonanța procurorilor, iar instanța de judecată i-a acceptat plângerea. Procurorii din Rezina au respins de patru ori plângerea depusă de Vera Cerchez, iar instanța de judecată i-a obligat de fiecare dată pe oamenii legii să pornească urmărirea penală în acest caz. În final, Procuratura Rezina a emis în februarie 2017 o ordonanță de pornire a procedurii contravenționale în privința celor trei polițiști. Aceștia nu au fost atrași la răspundere pe motiv că a expirat termenul de prescripție. 

Vera Cerchez ne-a mai comunicat că un procuror ar fi avertizat-o ca să nu facă public cazul, iar un polițist a amenințat-o pentru că a fost nevoit să lucreze timp de trei luni la Moscova și să plătească procurorilor ca să scape de pedeapsă.

hotărâre.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 09.08.2018

Doamna magistrata Cojocaru,n-ati vrea sa fiti torturata de politisti in suma de 2000 MDL ? *adica sa luati o batae de 2 000 Lei?

Ответить