big-plahotniuc-si-a-depus-mandatul-de-deputat.jpgCurtea de Apel a anulat decizia Curții sectorului Centru din Chișinău, prin care firma omului de afaceri Vladimir Plahotniuc - Finpar Invest, urma să obțină cafeneaua Guguță. Astfel, Curtea de Apel nu a permis privatizarea teritoriului și a ajuns la concluzia că, decizia Curții sectorului Centru din 20 decembrie este ilegal.

Localul cunoscut fiecărui locuitor al capitalei se alfă în centrul orașului și prezintă, desigur, interes pentu mai multe companii. Finpar Invest urma să obțină teritoriul, pe care se află localul și să construiască o clădire zgârie-nori. Suprafața localului constituie circa 1200 mp și un teritoriu adiacent de aproape 1,5 ha. Anterior, întreprinderea era proprietatea (82%) a Consiliului Municipal Chișinău, iar în 2009, în urma unor scheme suspecte, a devenit parte din firma Finpar Invest, care îi aparține lui Plahotniuc. Consiliul Minicipal a încercat să-și întoarcă fosta proprietate, solicitând anularea contractului de vînzare-cumpărare, însă Curtea Supremă s-a pronunțat în favoarea agentului economic Finpar Invest.

În cazul în care firma va obține, pe lângă cafenea, și teritoriului adiacent, în locul lor va apărea un coplex hotelier de 5 stele cu 13 etaje.

În 2012 Curtea Supremă a atribuit, în proprietatea Finpar Invest, încă două loturi de 1,5 ha în parcul La Izvor, motivînd că ele fac parte din teritoriul localului-proprietate a Finpar Invest. Atunci, primarul Dorin Chirtoacă a zis că va contesta decizia, ceea ce nu s-a întâmplat.

Prin intermediul instanței de judecată, compania lui Vlad Plahotniuc mai solicită o parte din teritoriul Moldexpo, unde se află sediul a două oficii media, controlate de omul de afaceri (insclusiv 4 posturi TV și 3 radio).

Potrivit unei investigații Rise Moldova, firma Finpar Invest este prima și cea mai mare firmă a familiei lui Vlad Plahotniuc și pentru moment, este cea mai mare companie imobiliară din țară.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii