Curtea de Apel Bălți a admis astăzi recursul avocatei primarului capitalei și a decis să caseze decizia primei instanțe, declarând-o neîntemeiată. 

Instanța a examinat astăzi recursul primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, împotriva deciziei Judecătoriei Centru de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea acestuia. Magistrații de la Bălți au decis să caseze decizia primei instanțe, declarând-o neîntemeiată. Totuși, grupul de inițiativă mai are o șansă la CSJ, întru-cât decizia pronunțată de CA Bălți poate fi contestată.

Chirtoacă nu a fost prezent la ședință, fiind reprezentat de avocata Tatiana Iovu. În același timp, președintele grupului de inițiativă, Victor Chironda a participat la ședința de judecată.

Amintim că această cauză a ajuns să fie examinată de Curtea de Apel Bălți , după ce Curtea de Apel Chișinău a decis că acest dosar nu ține de competența sa.

Despre intenția de colecta semnături pentru demiterea  primarului general, Dorin Chirtoacă, grupul de inițiativă a anunțat la începutul lunii iulie curent. Activiștii au creat și o pagină online dedicată referendumului. Aceștia și-au propus ca timp de o lună să colecteze 100.000 de semnături în susținerea acestei inițiative. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii