Mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, se plâng că trebuie să suporte frigul, deoarece instituţia nu se încălzeşte, iar unii sunt atât de bolnavi, că nici nu se pot prezenta la şedinţele de judecată. Departamentul Instituţiilor Penitenciare respinge acuzaţiile. 

Mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul 13 ne-au comunicat că, pe lângă faptul că în penitenciar lipseşte căldura, nici nu au fost asiguraţi cu plapume: “Mai bine de jumătate din cei deţinuţi aici nu sunt vizitaţi de nimeni. Cei care au o plapumă în plus, îi mai ajută. Geamurile sunt aşa cum sunt, şuieră vântul. Aproape 40 la sută din cei care stau aici sunt răciţi. Mulţi au febră. Chiar dacă ne adresăm la medic, nu primim altceva decât Paracetamol. Nu cred că medicii nu vor să ne dea medicamentele. Mai degrabă ele lipsesc. Nici la baie nu am fost de mai bine de două săptămâni”. 

Pe de altă parte, conducerea DIP  afirmă contrariul: “În instituţie a fost conectat agentul termic, medicii au toate medicamentele necesare, desigur că nu cele mai costisitoare. Deţinuţii vor să dezinformeze”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii