În timp ce unii deținuți așteaptă să fie eliberați din penitenciare în temeiul Legii cu privire la amnistie, mai multe persoane acuzate de proxenetism, scapă de pedeapsă în baza acestei legi, până a ajunge după gratii.

Astfel, pe 4 noiembrie curent, Judecătoria Ciocana a absolvit de pedeapsă o femeie acuzată de proxenetism, aceasta fiind cel puțin, a șaptea persoană care scapă de pedeapsă pentru astfel de infracțiuni, după intrarea în vigoare a Legii respective.

Potrivit sentinței, inculpata Olga, a organizat acțiuni de prestare on-line a serviciilor sexuale contra-plată de către alte persoane, pentru a obține beneficii financiare.

În luna ianuarie a anului curent, femeia a închiriat și amenajat o cameră pentru o fată care urma să presteze astfel de servicii. În acest scop, ultima s-a înregistrat pe site-uri ca xlove.com, alife.com și bonga.com.

În luna februarie, inculpata a mai racolat în acest scop două fete, cărora le-a oferit spațiu amenajat, la aceeași adresă, unde activa prima tânără.

Odăile acordate fetelor au fost amenajate cu tehnică și echipament necesar practicării prostituției on-line. Inculpata a solicitat și buletinele fetelor, pentru a le putea înregistra pe site-ul bonga.com.

De la fiecare fată, inculpata primea lunar câte 150 de euro, din sumele de bani transferate de clienți fetelor pentru serviciile de prostituție prestate.

Victimele au prestat contra-plată servicii sexuale on-line, până în luna martie curent, când a venit poliția.

În ședința de judecată, femeia și-a recunoscut vina, solicitând în același timp, încetarea procesului penal intentat pe numele ei, în temeiul Legii privind amnistia. Cerea inculpatei a fost admisă de instanță și femeia a fost absolvită de pedeapsă, chiar dacă a fost găsită vinovată de proxenetism.

Снимок.PNG

Precizăm că potrivit art.2 din Legea privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, în baza căreia au fost absolvite de pedeapsă mai multe persoane acuzate de proxenetism despre care am scris, procesul penal poate înceta la faza de urmărire penală sau la cea de judecare, în cazul infracțiunilor pentru care se prevede pedeapsă principală maximă, privațiune de libertate nu mai mare de 7 ani (pentru proxenetism se prevede o pedeapsă de până la 4 ani). Amnistia în aceste cazuri poate fi aplicată, chiar dacă inculpatul nu a solicitat acest lucru, dar instanța de judecată a stabilit că el întrunește condițiile legale. Una dintre condiție prevăzute de Legea amnistiei este ca persoana bănuită, învinuită şi inculpată să manifeste căinţă activă în cadrul procesului penal.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii