În scopul bunei desfăşurări a evenimentelor cultural-artistice care vor avea loc în centrul capitalei, dar și pe întreg teritoriul țării, Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere.

Într-un comunicat de presă emis de IGP, se spune că: „Efective mărite de polițiști vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în stradă, pe traseu și în locurile de agrement, în contextul în care, la evenimentele organizate vor participa atît concetățenii noștri cît și oaspeți veniți de peste hotarele țării. Astfel, peste 5500 de polițiști vor fi dislocați pe teritoriul întregii țări pentru asigurarea ordinii publice și a securității circulației rutiere în contextul sărbătorilor naționale marcate în Republica Moldova și a minivacanței de cinci zile, de care vor beneficia toți bugetarii.”

Inspectoratul Național de Patrulare și polițiștii de la ordinea publică vor asigura securitatea publică şi personală a cetăţenilor, vor  preveni şi contracara posibilele încălcări ale ordinii de drept.

În acest scop, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

La fel, în vederea asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor participanţilor, Poliția recomandă:
 
- să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale reprezentanților Poliţiei;
- este interzisă deţinerea de arme, de explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;
 
- să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;
- să respecte semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;
- să-şi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
- să nu lase în automobile obiecte de preț (genți, telefoane mobile, etc. ); 
- să supravegheze copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.);
- să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură ce pot pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.
 
Este de menționat, că pe timpul manifestațiilor, în centrul capitalei va fi restricționată deplasarea transportului public cît și a celui privat, cu redicționarea acestuia pe alte străzi adiacente. 

La 27 august, bulevardul Ștefan cel Mare va fi închis de la ora 6:00 dimnineața și până la ora 13:00, în perimetrul străzilor Ismail și Mihai Viteazul, de la ora 13:00 și până la 23:30, bulevardul central va fi închis în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale. 

În scopul asigurării securității personale a cetățenilor, accesul în PMAN va fi organizat prin șase puncte de control-acces, unde de către angajații Poliției vor fi efectuate verificări întru prevenirea participării la eveniment a persoanelor ce dețin obiecte/substanțe interzise.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii