Deputatul Sergiu Ceauș s-a prezentat joi, 26 iulie, la procesul în care, împreună cu ex-președintele raionului Criuleni, Vitalie Rotari, este învinuit de delapidarea fondurilor europene în proporții deosebit de mari. Ședința de judecată însă nu a avut loc, deoarece magistratul Sergiu Lazari ar fi avut treburi la Curtea de Apel. Următoarea ședință a fost programată pentru luna octombrie.

Alesul poporului nu s-a arătat îngrijorat de amânarea procesului. În schimb, Ceauș a făcut tot posibilul pentru a se eschiva să răspundă la întrebările incomode ale jurnaliștilor, acuzându-i că ar fi plătiți ca să-l abordeze.

Sergiu Ceauș a declarat că el este deputat atunci când se află în incinta Parlamentului, iar la judecată vine în calitate de simplu cetățean și nu va renunța la mandat din cauza dosarului.

Dosarul penal a fost intentat în aprilie 2017. Inițial, Sergiu Ceauș avea statut de martor în dosarul respectiv, însă ulterior a ajuns să fie învinuit, fiind plasat sub control judiciar. La 7 iulie, 2017, dosarul a fost transmis în judecată.

 doc.png

Potrivit unui acuzat în dosarul respectiv, banii sustrași din fondurile europene au fost folosiți pentru susținerea financiară a lui Sergiu Ceauș în campania electorală din toamna anului 2014. 

Sergiu Ceauș a fost inclus în lista PLDM pentru alegerile din 2014. În februarie 2018, Sergiu Ceauș a ajuns în Parlament în locul fostului liberal-democrat Iurie Leancă, care a fost numit vicepremier pentru Integrare Europeană. Ulterior, Ceauș a hotărât să părăsească PLDM și să devină deputat neafiliat. La începutul lunii martie, deputatul a fost exclus din fracțiunea PLDM.

Alesul poporului a declarat că rămâne neafiliat, însă votează proiectele PDM.

Anterior, CrimeMoldova a publicat o investigație despre cum sunt delapidate și unde ajung fondurile europene, în care este vizat și Sergiu Ceauș. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii