Alegerea procurorului general este un act de cinism public, deoarece procurorul general a fost deja identificat. Declaraţia aparţine ex-procurorului municipiului Chişinău, Ivan Diacov. 

„Procurorul general a fost identificat. Este unul din cei şase. Ceilalti cinci au fost obligati să facă jocul de măscărici în aşa-numitul concurs. Prosteală  şi sfidare publică a societăţii”, a scris Diacov pe o reţea de socializare. 

Fostul procuror a îndemnat „să facem concluzie ce fel de dosare vom avea în următorii ani”.

„Pentru claritate,o întrebare retorică: de ce la concurs nu s-a înscris nici un fost procuror cu nume notoriu, din cercul celor care s-au afirmat de-a lungul anilor şi sunt cunoscuţi în societate ca profesionişti, oneşti, incoruptibili?”, se întreabă Diacov în final.

La moment sunt şase pretendenţi oficiali la funcţia de Procuror general. Aceştia sunt: Eduard Harujen, procuror general interimar, adjuncții acestuia Iurie Garaba și Igor Serbinov, procurorul municipiului Chișinău Igor Popa, șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și procurorul sectorului Ciocana al capitalei Ruslan Cașu. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii