Directoarea Școlii Profesionale nr. 2, Valentina Dobândă, a fost demisă de către Ministerul Educației, în urma depistării mai multor încălcări la instituție, legate de transparența în utilizarea banilor publici și respectarea cadrului legal, transmite realitatea.md.

Despre neregulile depistate la această instituție de învățământ, ME a anunțat în luna aprilie curent, când a depistat că administrația Școlii Profesionale nr.2 a efectuat cheltuieli salariale neîntemeiate de peste 480 mii lei, dintre care 88 pentru directoare, prejudiciind astfel bugetul de stat în aceiași mărime. Ministerul constatase de asemenea, că administrația școlii a prejudiciat bugetul instituției cu 3650 de euro și 6275 roni în urma transferurilor efectuate de către agenți economici din România pentru munca prestată de către elevii instituției în cadrul practicii de producție, care nu au fost contabilizate.

Nereguli au fost depistate și de către CNA, în urma unui control inopinat. Instituția depistase nereguli în procesul de cazare a elevilor în cămin, care s-a soldat cu un prejudiciu de 199 mii lei.

Mai mult ca atât, un angajat al instituției declara în aprilie curent, pentru ziarul „ Timpul” că directoarea instituției a transformat școala într-o „afacere de familie”. 

Astfel, în baza încălcărilor depistate, directoarei i-au fost cerute explicații în scris, care însă nu au putut convinge Ministerul că Dobândă nu poartă nicio vină în cazul delapidărilor banilor publici și a altor nereguli. În cele din urmă, directoarea a fost demisă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii