Doi magistraţi au fost surprinşi în după amiaza zilei de 26 octombrie, plimbându-se pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în timpul orelor de muncă. Este vorba despre Anatolie Ţurcan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, şi Svetlana Tizu, magistrat la Judecătoria Chişinău. Întâlnirea a avut loc cu puţin timp înainte ca judecătoarea Tizu să înceapă examinarea demersului procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Oleg Pruteanu, alias Borman, învinuit de organizarea traficului de droguri la nivel internaţional.

Cei doi magistraţi s-au întâlnit în apropierea sediului, unde în prezent se află oficiul Centru al Judecătoriei Chişinău, apoi au intrat într-un magazin de electronice. Aici însă, Svetlana Tizu a plecat imediat ce a observat că ea şi colegul său de breaslă sunt filmaţi. Anatolie Ţurcan nu a putut oferi explicaţii concludente de ce nu se află la serviciu în timpul orelor de muncă. Mai întâi, acesta a invocat că a fost şi a mâncat, iar mai apoi a zis că are zi liberă din contul concediului anual.

Anatolie Ţurcan este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu 9 noiembrie,  2013,  şi se află la final de mandat. Acesta urmează să-şi reia activitatea de magistrat în Curtea Supremă de Justiţie, unde a fost promovat în 2016 de către colegii săi din CSM.

Potrivit Declaraţiei de avere, Anatolie Ţurcan a fost remunerat în 2016 cu 287 286 lei pentru funcţia de membru al CSM,  în  jur de 23 940 de lei pe lună.

turcan_anatol.jpg

Anatolie Țurcan. Sursa: magistrat.md

Svetlana Tizu a fost numită în funcţie la 4 februarie 2015 pentru un termen de 5 ani. În 2016, magistrata a avut un salariu de 181 169 lei, puţin peste 15 mii de lei pe lună.

S. Tizu

Svetlana Tizu. Sursa: facebook.com

În 2015, Svetlana Tizu a ajuns în atenția presei internaționale. Datorită pozelor provocatoare postate pe Facebook, portalul britanic Daily Mail a catalogat-o drept „cea mai sexy magistrată din lume". 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii