Vladimir Coteț, viceprimarul municipiului Chișinău, cercetat pentru acţiuni de corupţie, a fost trans­fe­rat din arest la domi­ci­liu sub con­trol judi­ci­ar. Magis­tra­ții Jude­că­to­ri­ei Cen­tru au pronunțat această decizie.

Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, care a mai declarat că procurorii au contestat deja decizia Judecătoriei Centru.

La data de 20 octombrie, anul curent, Coteț a fost transferat din izolator în arest la domiciliu după ce s-a aflat în arest preventiv aproape cinci luni.

Vlad Coteț a fost reținut alături de arhitectul de Chișinău, Radu Blaj, și un inspector principal din cadrul Inspectoratului de Construcții în cadrul a 10 dosare de corupție, trafic de influenţă, falsul în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, comise de către persoane publice din cadrul Primăriei, Inspecţiei de stat în construcţii, dar şi persoane fizice.

Conform anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru diferite servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor, urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor, perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 mii de euro.

CNA a făcut publică o înregistrare video, în care Coteț, a fost surprins de o cameră ascunsă, în timp ce pri­mea mită.

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a menționa că mai multe persoane sunt implicate în afaceri dubioase la nivelul primăriei, iar cazul viceprimarului, Vlad Coteț, nu va fi ultimul de acest gen. Chirtoacă susținea că demnitarii care au de gând să promoveze fărădelegile mai bine ar sta acasă, „decât acolo unde se află Coteț și alții”.

Referindu-se la viceprimarul Coteț, Chirtoacă  declara că nu crede că acesta este cu cele mai mari probleme din funcționarii primăriei: „Sincer, undeva îmi pare rău pentru că Coteț n-a fost cel mai „cu probleme” de la noi, dincolo de limbajul și trăsnăile din birou.”

Recent, vice-primarul Vlad Coteț, a făcut declarații despre afacerile de la Primărie, într-o înregistrare video făcută de reporterii CrimeMoldova, cu camera ascunsă. Coteț a sugerat că Dorin Chirtoacă și Nistor Grozavu s-ar ocupa de scheme frauduloase în primărie, în schimbul unor comisioane solide: „…ei fac niște „otkaturi” (comisioane) nebune, da eu nu eram inclus nici într-un tender, nici într-o comisie. Ei mi-au făcut mie o „podleankă” (capcană)”, a declarat acesta. Viceprimarul a mai sugerat că de Chirtoacă și Grozavu „se ocupă” organele abilitate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii