Două incendii devastatoare au avut loc noaptea trecută în Transnistreană, în oraşele Rîbniţa şi Tirspol.  

Primul incendiu a avut loc la Tiraspol pe strada strada Safonov. Pompierii au fost anunţaţi de vecini că, a luat foc o casă cu un etaj, în care locuiau trei familii. Din cauza stradelei înguste, precum şi a maşinilor parcate, a fost limitat accesul la locul incendiului. Două autospeciale au reuşit să stingă focul, pe o arie de 60 metri pătraţi, abia după şase ore. Incendiul a distrus mai mult de jumătate de casă.  

Potrivit serviciului de presă al ministerului de interne de la Tiraspol, astfel de incendii sunt din categoria „complexitate maximală”:  casa construită din lemn era înconjurată cu gofro-carton. Potrivit anchetei preliminare, cauza incendiului ar fi neatenţia în timpul fumatului. Însă martorii au mai spus că au văzut în preajma casei un grup tineri în stare avansată de ebrietate, care sărbătoreau Halloween-ul. 

Al doilea incendiu s-a produs la Rîbniţa pe strada Gvardeiskaia. Pompierii au fost alertaţi la ora 20.12 de către vecini, care au comunicat despre un incendiu într-un bloc de locuit. În apartamentul deconectat de la reţelele electricitate, din cauza datoriilor, pompierii au descoperit-o pe proprietara de 75 de ani fără cunoştinţă.  Ea a fost transportată la spital cu diagnoza „intoxicare cu produsele arderii”. Ancheta preliminară a arătat că incendiul a izbucnit din cauza că femeia a adormit, lăsând o lumânare aprinsă chiar pe podea.  Lumânarea a căzut peste gunoi şi s-a aprins. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii