Judecătoria sectorului Centru a amânat pentru a doua oară şedinţa de judecată privind eliberarea mandatului de arestare pe numele avocatei Ana Ursachi. Următoarea şedinţă ar putea avea loc peste două săptămâni.

Apărătorii au solicitat amânarea şedinţei după data de 24 noiembrie, când Judecătoria sectorului Râşcani al municipiului Chişinău se va expune asupra unui alt demers, în care se contestă reluarea urmăririi penale pe numele Anei Ursachi. Avocaţii au contestat în instanţă ordonanţă procurorilor privind pornirea dosarului penal, invocând şi termenul de prescripţie. 

Totodată, Judecătoria Centru a respins demersul părţii apărării, care a solicitat ca pronunţarea deciziei să fie publică. 

Ana Ursachi este învinuită de procurori că, în anul 1997, ar fi fost complice la o crimă cu fostul ei soţ, Ruslan Moiseev. Aceştia ar fi omorât o profesoară, pentru a o deposeda de locuinţă. Ruslan Moiseev a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi deja şi-a ispăşit pedeapsa, iar Ana Ursachi a fost achitată.

Procurorii susţin că au studiat dosarul în baza căruia a fost condamnat Moiseev, inclusiv şi sentinţa, şi susţin că există probe concludente, care o incriminează pe Ana Ursachi. Dumitru Ştefîrţă, procuror la Procuratura pentru combaterea crimei organizate, susţine că a trimis mai multe citaţii pe numele avocatei Ana Ursachi, însă aceasta le-a ignorat.

Apărătoarea pledează nevinovată şi susţine că este ţinta unei răzbunări politice din partea lui Vladimir Plahotniuc, deoarece deţine probe despre implicarea acestuia în mai multe crime, dar şi pentru faptul că este avocata mai multor persoane incomode oligarhului, cum ar fi Veaceslav Platon, Grigore Petrenco, mai mulţi fruntaşi ai Platformei „DA”.

Precizăm că Ana Ursachi a plecat cu trei săptămâni  în urmă într-o deplasare în Germania şi nu a revenit.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii