Centrul Analitic Independent „Expert Grup”, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele monitorizării achizițiilor publice în sistemul educațional din Chișinău. 

Procesul achizițiilor publice în sistemul educațional din municipiul Chișinău catalogat drept unul parțial transparent și marcat de conflicte de interese.

Subiecte abordate în studiu sunt achizițiile publice de produse și servicii de alimentație, lucrările de reparație în școlile și grădinițele municipale. Potrivit raportului, funcționarii publici nu ar descrie clar cerințele față de companii, iar acest lucru crează confuzie și tergiversează procesul achizițiilor publice. Totodată în majoritatea cazurilor aceste condiții sunt părtinitoare și orientate spre niște jucători bine cunoscuți, ca să se semneze contracte în schimbul unor favoruri, scrie radiochisinau.md.

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, șefa Direcției municipale Educație Tineret și Sport, a admis parțial concluziile studiului menționând că funcționarii direcției monitorizează cu strictețe procesul achizițiilor publice, sugerând și perfecționarea legislației în domeniu. „E nevoie de a schimba tot ce ține de achiziții publice, fără să fim învinuiți de date secrete și comerciale.”, a declarat funcționarul public.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii