Ex-premierul și lider PLDM, Vlad Filat, urmează să fie transferat în altă instituție de detenție din moment ce a fost pronunţată decizia Curţii de Apel. În timp de 15 zile, Departamentul Instituţiilor Penitenciare îl va transfera pe Filat de la Penitenciarul nr.13 din Chişinău la Penitenciarul nr. 2 din Lipcani.

Penitenciarul nr.2-Lipcani este amplasat în raionul Briceni, orăşelul Lipcani și este un penitenciar în care funcţionează un sector de tip închis şi unul de tip semiînchis, pentru deţinerea condamnaţilor de gen masculin care, în virtutea funcţiilor ocupate anterior, pot fi ameninţaţi cu răzbunarea.

Filat va fi deținut în sectorul de timp închis și va avea dreptul să părăsească celula doar pe parcursul a 2 ore.

Potrivit sputnik.md, Vlad Filat va fi transferat la închisoarea din Lipcani în urma unei dispoziţii ce va fi semnată de şeful interimar al DIP, Aureliu Suhan. Transferul va fi asigurat de ofiţerii DIP şi escortat de angajaţii Departamentului cu misiuni speciale „Pantera”.

Avocatul lui Filat nu este de acord cu această inițiativă și au depus o cerere la Departamentul Instituțiilor Penitenciare. ”Avocatul Igor Popa a depus o cerere către conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) prin care a solicitat ca Vlad Filat să nu fie transferat la Penitenciarul din Lipcani și să fie menținut în continuare la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Avocatul a depus această cerere pentru a avea întrevederi cu Vlad Filat în vederea definitivării cererii de recurs la Curtea Supremă de Justiție, dar și pentru a-i asigura dreptul la apărare. Dosarul lui Vlad Filat este unul complex care cuprinde 25 de volume.” se arată în comunicatul publicat de apărarea lui Filat pe Facebook.

La 27 iunie, Filat a fost condamnat de prima instanţă la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis, iar Curtea de Apel a menţinut, la 11 noiembrie, decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii