Grupul italian Veneto Banca, proprietarul Eximbank Moldova este implicat într-un nou scandal. Potrivit mold-street.com, pe 2 august curent, Garda Financiară din Italia a efectuat zeci de percheziții la foști manageri ai Veneto Banca. În urma acestora, au fost confiscate peste 45 de milioane de euro și au fost arestate mai multe persoane, inclusiv fostul președinte al Eximbank Moldova, Renato Merlo.

Perchezițiile au avut loc ca urmare a controalelor efectuate de Banca Italiei la Veneto Banca, în urma cărora au fost depistate mai multe nereguli și fraude.

Garda Financiară l-a aresta și pe fostul președinte al Veneto Banca, Vincenzo Consoli. În perioada 2006-2014, Consoli a fost și vice-președinte al Consiliului Eximbank Moldova. În prezent acesta se află în arest la domiciliu, iar poliția i-a confiscat 1,8 mln de euro.
În total, potrivit anchetei, există 15 suspecți, inclusiv fostul președinte al Veneto Banca, Flavio Trinca și fostul președinte al Eximbank, Renato Merlo.

Potrivit mold-street, în perioada 2014-2015, Veneto Banca a suportat pierderi de cca 1 mlrd de euro, dintre care, 35 mln de euro, din cauza activităților din Republica Moldova.

La începutul acestui an, Eximbank Chișinău a fost scoasă la vânzare. Banca este a cincea ca mărime în Moldova, deținând o cotă de 4 la sută din piață. Singurul acționar al băncii este Veneto Banca.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii