Conducerea Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a inițiat o anchetă de serviciu în cazul gardianului Aurel Ciloci-Doni, surprins de camerele video cum fură aparatele de ras din coletul unui deținut.

Svetlana Scripnic, ofițer de presă în cadrul Direcției de Poliție Chișinău, a precizat pentru CrimeMoldova că despre acest caz a fost anunțată și Procuratura Chișinău, care urmează să decidă dacă va intenta dosar penal.

Potrivit Svetlanei Scripnic, Aurel Ciloci-Doni nu a fost suspendat din funcție, acest lucru fiind de competența procurorilor.

Cazul a avut loc la mijlocul lunii iulie 2018. În seara de 13 iulie un gardian i-a transmis unui deținut coletul, iar acesta a semnat la primire. Pentru că este interzis ca deținuții să păstreze în celule aparate de ras, polițistul a pus obiectele într-o boxă de lângă celulă. În dimineața de 14 iulie, ora 05.42, sergentul Aurel Ciloci-Doni a fost surprins cum verifică boxele de lângă celule, a găsit câteva aparate de ras, le-a luat și a plecat.

Sergentul Aurel Ciloci-Doni a ajuns în atenția presei în mai 2014, după ce a fost reținut de securitatea transnistreană la punctul de trecere Hagimus din raionul Căușeni, pentru că avea asupra sa arma din dotare și muniții.

Totodată, Ciloci-Doni are statut de învinuit în dosarul Braguța.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii