Ilie Donică cere demisia lui Gheorghe Duca. Președintele Institutului Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, îl acuză pe Președintele Academiei de Știință din Moldova, de faptul că pe parcursul ultimilor trei ani a efectuat 42 de deplasări în 14 țări, cheltuind din bugetul de stat suma de peste 338 mii lei sau aproape 113 mii lei pe an. 
 
Donică afirmă că Duca a mers în deplasări lunar și cheltuind 9500 de lei și că: „3 săptămâni lucrează iar una este în deplasare, 100 de zile pe an nu se află în țară.”

Totodată Doică a depus o sesizare la Procuratură și Curtea de Conturi privind constatarea prejudiciului cauzat bugetului public, prin încasarea veniturilor salariale de la locul de muncă prin cumul din cadrul instituțiilor publice. Ilie Donică mai spune că Duca se ocupă cu „turismul” și că nu există rapoarte despre deplasările sale la Academia de Știință.

Amintim că la final de iunie, Donică a mai organizat o conferință de presă cu tema „Fraudarea banilor publici sau gustul banilor publici, prin veniturile salariale dubioase, obținute de către familia președintelui AȘM Gheorghe Duca” în cadrul căreia a vorbit despre o schemă prin care soții Duca primesc salarii de sute de mii de lei din bani publici.

Ilie Donică a fost concediat de la Academia de Științe la inițiativa lui Gheorghe Duca. Ulterior, prin decizia instanței de judecată el a fost restabilit în funcția pe care o deținea anterior. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii