Investitorul israelian, Mikhail Vaisman, susține că este amenințat continuu de către fostul său partener de afaceri, directorul Societății pe Acțiuni Agregat din Ialoveni, Alexandru Stepanenco. Potrivit lui Vaisman, finul de cununie al ex-președintelui Petru Lucinschi, Stepaneco, l-ar fi deposedat de afacere, iar acum încearcă să-l determine să renunțe la cererea penală și procesele de judecată.

Mikhail Vaisman a declarat pentru CrimeMoldova că recent a fost atacat din nou de către Andrei Stepanenco, fiul lui Alexandru, în vestiarul clubului Aqua Terra.

„Stepanenco s-a apropiat de mine, m-a lovit cu cotul în coaste și mi-a zis că ne va termina pe toți, dacă nu-mi voi retrage cererile din judecată”, a precizat Vaisman.

Investitorul ne-a mai comunicat că dosarul penal, în care Alexandru Stepanenco este învinuit de șantaj și amenințare cu moartea, se află în instanță din 2016, iar până în prezent nu a avut loc nicio ședință de judecată, deoarece învinuitul nu dă curs citațiilor. La ultima ședința, procurorul Sergiu Roșu a înaintat un demers ca pe numele lui Stepanenco să fie eliberat mandat de arestare și să fie anunțat în urmărire internațională.

Anterior, Alexandru Stepaneco a declarat pentru CrimeMoldova ca se află la Moscova cu probleme de afaceri. Businessmanul a confirmat că are un litigiu cu Vaismam și are statut de învinuit, dar a infirmat că se eschivează de la răspundere.

Crime Moldova a publicat anterior o investigație privind conflictul de la această întreprindere, a căror fondatori sunt Alexandru Stepanenco și Mikhail Vaisman, un investitor din Israel. Ultimul l-a acuzat pe Stepanenco de preluare prin atac raider a cotei părți pe care o deținea la uzina de materiale de construcție.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii