Judecătoarea CSJ, Iuliana Oprea, acuzată de PPDA că a încălcat legea atunci când a examinat o cerere de recuzare în dosarul invalidării alegerilor locale, pleacă din sistem. Magistrata a depus la CSM o cerere de demisie în legătură cu atingerea plafonului de vârstă, iar astăzi, 12 iulie, Parlamentul a aprobat-o.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a depus acum o zi o cerere de revizuire la CSJ în dosarul invalidării mandatului său, invocând că Iuliana Oprea, a încălcat legea. Încălcarea se referă la faptul că deși a atins plafonul de vârstă de 65 de ani încă în aprilie, magistrata a participat la examinarea cererii de recuzare a completului de la CSJ, care a examinat dosarul alegerilor locale. Cererea atunci a fost respinsă.

Totuși, în aprilie 2018, printr-o Hotărâre CSM, mandatul de judecător CSJ al magistratei a fost prelungit până la numirea unui nou magistrat. 

Iuliana Oprea activează în sistemul judeătoresc de 36 de ani, iar la CSj de circa 14 ani. De-a lungul activității pe numele său au existat o serie de plângeri, fiind chiar catalogată drept unul dintre cei mai corupți judecători din cadrul CSJ.

Potrivit Declarației de avere pentru 2017, magistrata a ridicat anul trecut un salariu de peste 330 mii lei și o pensie de peste 160 de mii de lei. Tot în 2017, Oprea a indicat că a intrat în posesia unui apartament de peste 600 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii