Un grup de 30 de deţinuţi din Penitenciarul nr.1 din orăşelul Taraclia ar fi declarat greva foamei, pe motiv că ar fi persecutaţi de către conducerea instituţiei. Viorel Perciun, şeful Penitenciarului nr.1, infirmă informaţia.

Unul dintre deţinuţii aflaţi în greva foamei, a comunicat la telefon pentru CrimeMoldova că este vorba despre deţinuţii care se află sub protecţie specială, fiind martori sau victime în dosarele de tortură intentate pe numele unor foşti angajaţi ai Departamentului Instituţii Penitenciare. Deţinutul a mai comunicat că sunt hărţuiţi de conducerea penitenciarulu cu controale excesive, inclusiv şi pe timpul nopţii, pentru a-i determina să renunţe la declaraţii.

Viorel Perciun a declarat pentru CrimeMoldova că informaţia este una falsă. „Nimeni nu se află în greva foamei. La noi nu este tortură şi nici martori pe tortură nu avem. Ştiu cam cine v-a dat informaţia, dar este o aberaţie ce v-a spus. Cât priveşte controalele, suntem în drept să le efectuăm în orice timp”, a precizat Perciun.

Natalia Moloşag, avocata unui  deţinut din Taraclia, aflat sub protecţie specială, spune că a primit mai multe semnale de la clientul său. „I-am comunicat lui Ion Caracuian, şeful secţiei de combatere a torturii din cadrul Procuraturii Generale, ca să verifice ce se întâmplă acolo. Perciun desigur că va nega. Clientul meu este victimă a torturii, iar în baza declaraţiilor sale au fost condamnaţi mai mulţi gardieni, inclusiv şi un şef de penitenciar”, ne-a declarat apărătoarea. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii