Mai mulți taximetriști din capitală, care activau în zona Gării de Nord, s-au ales cu procese contravenționale și ridicarea plăcuțelor de înmatriculare în urma unui control desfășurat de Ministerul Transporturilor, ANTA și INP.

Oamenii legii au depistat lipsa autorizației de activitate, eliberând 6 procese contravenționale și ridicând a 3 plăcuțe de înmatriculare.

În urma controlului desfășurat, vice-ministrul Transporturilor, Sergiu Bucătaru a declarat că verificările în gările auto au fost intensificate pentru combaterea fenomenului transportului ilicit. „În acest sens, s-a creat și un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor de îmbunătățire a cadrului legal cu privire la activitățile contracost pentru transportul auto de până la 8 locuri” a declarat Bucătaru. Vice-ministrul a mai menționat că este optimist și consideră că acțiunile de verificări inopinate vor reduce semnificativ activitățile de transport fără licență.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, de la începutul anului până în prezent, în rezultatul controalelor inopinate în gările auto, au fost emise 560 de procese contravenționale și 385 plăcuțe  de înmatriculare au fost retrase pentru o perioada de 30 de zile. 

În ultimele 3 luni, ANTA a realizat 48 de razii inopinate inclusiv, pe drumurile naționale. Ca urmare a verificărilor s-a constat un interes sporit al șoferilor de a-și legaliza activitățile de transport.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii