O serie de ilegalități au fost depistate la mai multe secții de votare din țară.

La secția nr. 112 din cadrul Spitalului de Urgență, strada Toma Ciorba, observatorii nu au fost prezenți când s-a scos sigiliu de pe sacii cu buletinele de vot, iar 3 din cele 5 ștampile de vot au dispărut misterios. De asemenea, o parte de buletine la fel au dispărut.
 
Un incident a avut loc și în raionul Nisporeni, localitatea Calimănești, aici unui om i s-a interzis să voteze pentru că fișa de însoțire a buletinului de identitate era lipită cu lipici.

La secția nr. 22 din municipiul Bălți, un bărbat ar fi introdus în urna de vot două buletine iar un alt buletin de vot nu avea ștampila „Retras” în dreptul candidatului democrat Marian Lupu. Tot la Bălți, la secția 45, mai mulți cetățeni au depistat că, ar fi deja „votat”. 

În incinta unei secții de votare din sectorul Buiucani, un alegător deținea două buletine de vot, unul dintre care i-a căzut din buzunar, la fața locului a fost chemată poliția.

Și în Ștefan Vodă, în satele Răscaieți și Răscaieții Noi, a avut loc o disensiune. Aici au fost încurcate listele alegătorilor. Votanții care au aflat că nu se regăsesc în liste au plecat în localitățile din preajmă unde figurează în listele cu pricina.

Fraudă electorală și la secția de votare nr. 84 din capitală. Aici au fost înscrise persoane străine la domiciliul unui alegător. Votantul a descoperit că, la reședința sa, sunt înscrise și alte persoane. La secția de votare nr 28, au fost depistate mai multe familii decedate cu mulți ani în urmă. Șefa secției de votare nr. 83, de pe strada Delianu 5/4 din Chișinău, asista bătrânii până la cabina de vot și chiar îi sfătuia în dreptul cărui candidat sa aplice ștampila „VOTAT”. iar la secția nr. 98, strada Teodorovici 13, se permite votul fără viza de reședință.

Reporteri noștri care au fost în mai multe secții de votare, descriu atmosfera drept una „nervoasă” iar membrii comisiilor sunt agresivi și nicăieri nu se permite verificarea listelor de vot.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii