Mai mulți angajați ai întreprinderii Draxlmaier din Bălți s-au intoxicat după ce, în seara de 14 august, au luat masa la o cantină. La moment, în secția de boli infețioase a Spitalului municipal din Bălți sunt internate 16 persoane.

Elena Croitoru, soția unui pacient, a declarat că soțul ei a lucrat în schimbul de noapte, iar când a venit acasă, a chemat ambulanța. „A mâncat luni seara macaroane cu bătută din carne de pui, noaptea i s-a făcut rău, iar marți dimineață am chemat ambulanța. Se simte foarte rău, are febră 40 a treia zi consecutiv, se presupune că ar fi salmoneloză”, a declarat femeia.

Veaceslav Novac, șeful secției boli infecțioase a Spitalului din Bălți, a declarat pentru CrimeMoldova că deocamdată nu se cunoaște agentul patogen care a provocat infecția toxico-alimentară, dar este stabilit că toți pacienții au luat masa la aceiași cantină. „Am anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice, Poliția și Procuratura”, a precizat Novac.

Solicitată de CrimeMoldova, Eugenia Molceanov, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, a comunicat că pe acest caz a fost intentat un proces penal, dar deocamdată este prematur de stabilit cine se face vinovat de acest incident.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii