Cele mai mari companii de prestare a serviciilor, Union Fenosa,  Apă Canal, Termoelectrica şi Moldtelecom, încalcă grav drepturile consumatorilor şi legislaţia, fiind protejate de guvernare. 

Acuzaţiile au fost aduse joi, 20 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă susținute de Piotr Guţul,  preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Protecţia Consumatorului” şi Tatiana Gogu, reprezentantă a organizaţiei.

Potrivit lui Guţul, companiile respective se bucură de sprijinul guvernanţilor, iar judecătoriile au indicaţia de a nu examina plângerile  Asociaţiei.

„Guvernul impune taxe  pentru încălzirea autonomă, ceea ce e ilegal. Aceste lucruri se fac pentru a jefui populaţia. Consumatorul nu trebuie să achite serviciile necomandate”, a spus Guţul.  El a atenţionat că în prezent companiile menţionate impun consumatorilor  contracte de prestări a servicii, fără a le negocia, ceea ce iarăşi reprezintă o ilegalitate. 

Tatiana Gogu a opinat că : „Situaţia respectivă duce la înăbuşirea consumatorilor cu tarife nejustificate, iar legea organică cu privire la protecţia consumatorilor nu funcţionează”. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii