După ce forţele de ordine au sistat activitatea a 159 de cazinouri, Ministerul Economiei a anunţat luni, 24 octombrie, că a sistat procesul de eliberare a licenţelor pentru acest gen de activitate până la finalizarea anchetei. 

Potrivit unui comunicat al instituţiei respective, Ministerul Economiei „a luat act de rezultatele controlului tematic efectuat de Inspecția Financiară la Camera de Licențiere”. Decizia a fost argumentată prin faptul că printre neregulile depistate ar fi încălcarea legislației naționale privind eliberarea licențelor pentru genul ”activitatea în domeniul jocului de noroc”, precum și lipsa controlului asupra agenților economici cărora anterior le-a fost retrasă licența. 

Pentru asigurarea activității Camerei de Licențiere, Ministerul Economiei a numit un administrator interimar, iar colaboratorii instituției au fost îndemnaţi să colaboreze cu organele de anchetă. 

Recent, cinci angajați ai Camerei de Licențiere printre care și un director adjunct au fost reținuți într-un dosar de corupție de ofițerii CNA în colaborare cu procurorii anticorupție. Ei sunt bănuiţi de comiterea unui şir de fraude la eliberarea sau prelungirea licenţelor pentru agenţii economici, ce prestează servicii în domeniul jocurilor de noroc, fapt ce a cauzat prejudicii de 15 000 000 de lei bugetului de stat. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii