Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a inițiat o investigație internă în ceea ce privește scurgerea informațiilor compromiţătoare cel vizează pe edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Morari susține că va demisiona dacă instituția pe care o conduce se va face vinovată de apariția informațiilor cu caracter personal în spațiul public.

Șeful de la Anticorupție a menționat pentru deschide.com că imaginile, în care apare Chirtoacă, nu s-au regăsit pe niciun dispozitiv ridicat de procurorii anticorupție în cadrul perchezițiilor efectuate și că regretă acest incident.

„În prealabil vă pot spune că nu am avut acces la fotografiile plasate în spațiul public. În marja competenței mele am inițiat o investigație internă privind informația deținută în telefoane. Eu verific personal acest lucru precum și implicarea procurorului de caz sau implicarea altor procurori care au avut acces la materialele cauzei penale. Dacă se constată implicarea cuiva din Procuratura Anticorupție, eu o să-mi dau demisia”, a declarat Viorel Morari.

De asemenea, Morari susține că persoanele, care se vor găsi vinovate, ar putea să răspundă penal pentru fapta săvârșită.

De acest caz s-ar ocupa și Procurorul General. Potrivit lui Morari, Eduard Harunjen a pus în sarcina Procuraturii Municipale inițierea unei investigații penale în acest sens.

„Problema este faptul că domnul Chirtoacă trebuie să depună plângere fiindcă atunci când este vorba despre încălcarea inviolabilităţii vieţii personale (art.177 CP), Codul de Procedură Penală prevede foarte clar: cauza penală poate fi investigată doar în baza unei plângeri. Această investigație ar fi putut să o facă și Procuratura Anticorupție, dar noi suntem în situație de conflict atâta timp cât dosarele în care este cercetat Dorin Chirtoacă se află în gestiunea noastră”, a mai spus șeful Procuraturii Anticorupție.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute în spațiul mediatic din Republica Moldova au apărut mai multe fotografii, dar și filmulețe cu Dorin Chirtoacă. Unul dintre filmulețe conținea detalii intime din viața privată a primarului, iar PL acuză Procuratura Anticorupție de scurgeri de informații.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Jan Balan

24:67 14.11.2017

D-le Moraru,cu toata stima si respectul,dar...exagerati...
No sa demisionati.
Stiti de ce?
Sunteti tanar,unde o sa va angajati?
Cine o sa vrea sa va angajeze?
Va cunoasteti reputatia...e proasta...
Si apoi,Coordonatorul o sa va invoiasca????
Stii cati bani costa functia D--stra??? CINE VA PIERDE????
Asa ca...

Ответить