Un bărbat din Moldova, în vârstă de 34 de ani, a fost reținut la frontiera cu Ucraina cu muniții pentru pistol-mitralieră „Kalashnikov”. Suspectul, care este președinte al unei organizații teritoriale a partidului DA, a declarat într-un live pe Facebook că este vorba de o „capcană”.

Incidentul a fost înregistrat în dimineața de astăzi, 22 august, în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Bărbatul urma să iasă din țară cu o mașină Dacia Logan. După ce a trecut frontiera Moldovei, acesta a prezentat actele de călătorie Serviciului Grăniceri al Ucrainei. În urma verificărilor efectuate de grănicerii ucraineni, în mașină au fost depistate, într-un loc special amenajat, muniții care se utilizează pentru pistol-mitralieră „Kalashnikov”.

munitii.jpg

Într-un live pe Facebook, Ruslan Verbițki, în automobilul căruia au fost depistate munițiile, spune că totul este o provocare.

Bărbatul a povestit că a primit informații că munițiile au fost puse de cineva din Chișinău, în timp ce mașina se afla fără pază, el fiind plecat pentru 10 zile în vacanță. Acesta a mai spus că cartușele au fost plasate într-un loc greu accesibil. Potrivit lui Verbițki, grănicerii ucraineni au fost informați atât despre existența munițiilor, cât și despre locul în care au fost ascunse.


Pe pagina de Facebook a lui Ruslan Verbițki este menționat că acesta administrează Platforma DA Rîșcani.

Bărbatul a fost predat autorităților ucrainene pentru elucidarea tuturor cicumstanțelor.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Igor

24:67 22.08.2018

Cum e posibil asa ceva? Nu pot cei de la vama sa iti arunce cartuse si arme in masina , fara ca tu sa observi asta! Nu ne mai prostiti atita!

Ответить

Petru

24:67 22.08.2018

Petru poți citi? Au fost plasate cu ceva timp înainte, de cineva. A trecut cu bine Vama Moldovei dar a fost oprit si verificat la cea Ucraineană. Nu-ți pare suspect acest lucru (partea Ucraineană avea informația), și la ce bun să iai cu tine cartușe??? pt Kalașnikov in Ucraina, unde cartușe și armanent poți cumpăra ca cartofii la kg.
Ele utmau a fi gasite aici in MD inainte de protest, dar mana cereasca pt poltia MD el a hotarit sa plece pina in Ucraina. (mai mare bucurie nu puteau sa aiba - Jack Pot)