Cel puțin în 12 secții de votare din R. Moldova voturile obținute de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, i-ar fi fost atribuite președintelui Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon.

Potrivit informaţiilor publicate pe reţelele de socializare este vorba de: Secţia 301 din Stăuceni,  Secţia 12, satul Albina (Cimişlia), Secţia 27, satul Hârtop, (Cimişlia), Secţia 32, satul Javgur (Cimişlia), Secţia 23, satul Gradişte (Cimişlia), Secţia 20, satul Ecaterinovca (Cimişlia), Secţia 19, satul Codreni (Cimişlia), Secţia 34, satul Lipoveni (Cimişlia), Secţia 14 din Orhei şi o secție de votare din Leușeni, raionul Hâncești, orașul Nisporeni și satul Copceac, raionul Ștefan Vodă.

Secretarul Comisie Electorale Centrale (CEC), Rodica Ciubotaru, a declarat pentru CrimeMoldova că membrii Comisiei au fost sesizaţi despre greşelile comise în timpul introducerii datelor doar în cadrul a trei Secţii de votare: Nisporeni, Leuşeni şi Ştefan-Vodă. „După ce am fost sesizaţi de către preşedinţii Birourilor Electorale şi datele au fost corectate. Credem că greşelile s-au făcut din cauza oboselii operatorilor. Din acest motiv noi și operăm cu date preliminare. Consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore după închiderea secțiilor de votare pentru a prezenta procesul–verbal în original cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție, după ce le vom primi, vom verifica încă o dată toate datele plasate”, a precizat Ciubotaru.

După prelucrarea a 100% din procesele-verbale, candidatul PSRM, Igor Dodon, a acumulat 52,18%, iar concurentul PAS, PPDA, PLDM, Maia Sandu, a obţinut 47,82% din voturi.

Lidera PAS, Maia Sandu, dar şi liderii PPDA, Andrei Năstase, şi PLDM, Viorel Cibotaru, au declarat că alegerile au fost fraudate şi că adună probe pentru a contesta în instanţă rezultatul scrutinului. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii