Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău a organizat pe parcursul săptămânii precedente raiduri specializate în combaterea infracţiunilor patrimoniale, traficului ilicit de droguri, păstrării ilegale de arme şi muniţii precum şi alte genuri de infracţiuni ce pot afecta siguranţa cetăţenilor pe teritoriul capitalei.

 „În perioada nominalizată au fost antrenate forţele Inspectoratelor de Poliţie teritoriale, trupe de carabinieri, precum şi angajaţi ai BPDS “Fulger” din cadrul IGP, fiind repartizate la patrularea ogrăzilor blocurilor de locuit, precum şi a străzilor mai puţin iluminate. Totodată efectivul antrenat la desfăşuarea acestei operaţiuni, a participat şi la desfăşurarea mai multor percheziţii autorizate la domiciliile persoanelor bănuite de infracţiuni, cum ar fi păstrare şi consum de substanţe narcotice – 18 cazuri, păstrare ilegală de arme şi muniţii – 5 cazuri, plantaţii de cânepă – 94 de cazuri.  Ca urmare, poliţiştii au reacţionat la 543 apeluri “902”, efectuate de către cetăţeni, fiind reţinute  în flagrant delict 6 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor, 35 de persoane reţinute, anunțate în urmărire penală. Din numărul total de 164 infracţiuni declarate la Poliţie, au fost identificate şi reţinute 114 persoane bănuite, în celelalte cazuri fiind desfăşurate acţiuni de investigaţii suplimentare.” informează Direcția de Poliție a Municipiului Chisinău.

În aceiași perioadă, au fost întocmite 648 de procese-verbale pentru diverse contravenţii, cu aplicarea amenzilor în mărime de 320 950 lei. Tot în această perioadă ofiţerii de sectoare au organizat 66 de întruniri cu cetăţenii, privind familiarizarea cu măsurile de siguranţă a bunurilor materiale.

Totodată au fost vizitate 610 de imobile a agenţilor economici de păstrare a valorilor materiale cu înaintarea recomandărilor, privind fortificarea tehnică, instalarea sistemelor de alarmă în vederea prevenirii furturilor de acest gen.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii