Judecătoriile din țară au aprobat săptămâna trecută noi decizii de amnistiere în privința mai multor persoane. Astfel, persoane acuzate de abuz de serviciu, delapidarea averii străine și proxenetism au scăpat de pedeapsă.

În unul dintre cazuri este vizat un militar din cadrul Forțelor Armate ale Republicii Moldova, Ion Harghel. Acesta a fost găsit vinovat de abuz de serviciu admis în calitate de locotent-major.

Astfel, potrivit unei sentințe a Judecătoriei Militare, Harghel, abuzând de funcția ocupată și sub pretextul păstrării banilor unui militar dintr-un Batalion, a solicitat și primit de la acesta 250 de lei, pe care i-a însușit și nu i-a mai întors victimei.

De asemenea, Harghel, sub pretextul de a facilita avansarea în grad a unui soldat care se afla în serviciu la paza sediului Parlamentului, a solicitat și primit de la acesta 200 de lei, bani pe care de asemenea, și i-a însușit și nu i-a mai întors.

De la un alt soldat, Harghel a solicitat un miel, sub pretextul facilitării angajării acestuia în bază de contract.

Mielul, în valoare de circa 200 de lei, i-a fost adus soldatului de către părinți, iar ulterior i-a fost transmis locotenentului.

În ședința de judecată, Harghel și-a recunoscut vina, solicitând aplicarea în privința lui a Legii cu privire la amnistie, demers satisfăcut de instanță.

Judecătoria Militară.PNG

Pentru infracțiunea de care a fost învinuit Harghel, legislația prevede amendă de 500 unități convenționale sau închisoare de până la 3 ani, dar acesta a scăpat nepedepsit.

Cercetarea judecătorească în privința militarului a început și s-a finalizat în aceeași zi – 17 noiembrie curent.

Într-un alt caz, două persoane au fost amnistiate de Judecătoria Botanica, într-o cauză de delapidare a averii străine.

Potrivit sentinței, Malic Vadim și Lefter Sergiu, au cauzat daune considerabile companiei SRL „Art-Granit”, prin însușirea ilegală a bunurilor acesteia.

Astfel, pe parcursul anului 2014, activând în cadrul companiei, cei doi au sustras din depozitul companiei bunuri în valoare de circa 15 mii de lei, prejudiciind-o astfel în proporții considerabile. Bunurile au fost transportate într-un depozit din sectorul Botanica al capitalei.

Apărătorii ambilor inculpați au solicitat amnistierea acestora, iar instanța de judecată le-a acceptat demersul, având în vedere și recunoașterea vinovăției de către cei doi. De asemenea, prejudiciul material cauzat întreprinderii a fost rambursat de inculpați.

delapidare.PNG

În rândul amnistierilor pentru infracțiunile de ordin penal, cele mai numeroase au fost pentru cazurile de proxenetism, despre care CrimeMoldova a scris anterior. O nouă amnistiere pentru o astfel de infracțiune a fost aprobată săptămâna trecută, de către Judecătoria Centru.

Potrivit sentinței, în perioada noiembrie 2015 - martie 2016, o tânără din Criuleni, a organizat prestarea serviciilor contra-plată pe teritoriul mun. Chișinău, de către diferite persoane.

În acest sens, inculpata s-a întâlnit cu mai multe tinere în diverse localuri de agrement, promițându-le un venit stabil, obținut pentru prestarea serviciilor sexuale.

Obținând acceptul fetelor, inculpata a publicat mai multe anunțuri publicitare pe pagina 999.md, cu privire a acordarea serviciilor de masaj erotic, indicând numerele de telefoane ale fetlor. Acestea erau ulterior sunate de clienți, cărora le prestau servicii intime în diferite hoteluri, saune și apartamente închiriate.

Mijloacele obținute din aceste servicii erau ulterior împărțite între inculpată și persoanele antrenate în aceste activități. Tânăra ar fi îndemnat la proxenetism cel puțin 2 fete.

În ședința de judecată, tânăra și-a recunoscut vina, iar instanța a decis să aplice în privința acesteia amnistia.

J. centru.PNG

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii