Circa 364 000 de tone de deşeuri s-au adunat pe teritoriul autoproclamatei republici nistrene, din 2015 şi până acum, a anunţat miercuri, 16 noiembrie, serviciul de presă al ministerului Agriculturii din stânga Nistrului.

Din cantitatea respectivă,185 000 tone reprezintă deşeurile nocive. Potrivit sursei citate, problema depozitării deşeurilor este una „foarte serioasă, care riscă să înrăutăţească catastrofal situaţia ecologică”.  Ministerul precizează că, începând cu anul 2015 pe teritoriul din stânga Nistrului nu s-au efectuat lucrări de separare a deşeurilor.

În prezent, în autoproclamata republică nistreană activează 15 întreprinderi de colectare a deşeurilor: în Tiraspol, Tighina (Bender), Râbniţa şi Slobozia. În celelalte localităţi, deşeurile nu se colectează.

SRL „Ăkostan” din Tighina este unica întreprindere din stânga Nistrului specializată pe demercurizarea becurilor de mercur, iar SRL „Anfilada” din Tiraspol – singura specializată pe prelucrarea polietelenei. Celelalte deşeuri  sunt, de obicei, îngropate.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii